kingpincooling.com

Go Back   kingpincooling.com > Overclocking & Modding > Hardware Modding

Hardware Modding Soldering, deciphering datasheets, tricks and tips.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-11-2010, 12:22 PM
Evocarlos's Avatar
Evocarlos Evocarlos is offline
Sub-Ambient
 
Join Date: Nov 2009
Location: by the lamp
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by Kriztoffer View Post
Nice work man! Think I will try it out.

A question, is there any option to get more than 1.35v max in MSI Afterburner?

Regards Kriztoffer
hey kriztoffer
not with the unlocked msi bios
and for on air if your using air i,d say keep it lower than 1.3v my card tops at 1100 core with 1.28v on the stock cooler

the other option is hard mod as crusty posted

also see below

Quote:
Originally Posted by r1ch View Post
Use Asus SmartDoctor instead
problem is you cant just use asus smart doc
its nice that smart doc goes to 1.5v max but a having to put an asus bios on the card just to get the smart doc to work

i tryed to get the asus bios but the d/l was broken if i find it i will update the menu with a chiose of ether msi or asus unlocked bios's

lol i could even just change the bios from msi to asus that may work
Reply With Quote
  #12  
Old 01-11-2010, 12:34 PM
ocgmj's Avatar
ocgmj ocgmj is offline
Ambient
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
Default

Will this one work? http://www.techpowerup.com/vgabios/5...24.090915.html
__________________


Reply With Quote
  #13  
Old 01-11-2010, 12:53 PM
Evocarlos's Avatar
Evocarlos Evocarlos is offline
Sub-Ambient
 
Join Date: Nov 2009
Location: by the lamp
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by ocgmj View Post
thanks ive d/l it and edited the core speed and mem to 1600/2600 same as the msi bios i just need to test the bios on the card and update the menu then i will update and post with a link when im done
Reply With Quote
  #14  
Old 01-11-2010, 02:46 PM
r1ch's Avatar
r1ch r1ch is offline
Ambient
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 46
Default

Nice one Carl, didn't realise SmartDoctor only worked with the Asus Bios.

Cheers.
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 01-11-2010, 03:14 PM
Evocarlos's Avatar
Evocarlos Evocarlos is offline
Sub-Ambient
 
Join Date: Nov 2009
Location: by the lamp
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by r1ch View Post
Nice one Carl, didn't realise SmartDoctor only worked with the Asus Bios.

Cheers.
yeah i did try it with the stock vtx bois and the msi bios it said (no supported hw)


right so ive made some moddifcation to the menu ati image added and options for asus and msi bios
just need to test the bios's and menu is functioning a-ok
also the menu is now a .exe im hoping to comple all the files in to the exe eventully

heres a pic atm


Last edited by Evocarlos; 01-11-2010 at 04:13 PM.
Reply With Quote
  #16  
Old 01-11-2010, 07:07 PM
Kriztoffer Kriztoffer is offline
Sub-Zero
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by r1ch View Post
Use Asus SmartDoctor instead
I didn't get mine to work, I flashed onto a unlocked Asus bios, but didn't seem like it would allow me to use the voltage tweak.
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 01-12-2010, 11:32 PM
ocgmj's Avatar
ocgmj ocgmj is offline
Ambient
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
Default

Carl, What do you think about compiling it to a boot-able ISO file?
__________________


Reply With Quote
  #18  
Old 01-13-2010, 05:53 AM
Evocarlos's Avatar
Evocarlos Evocarlos is offline
Sub-Ambient
 
Join Date: Nov 2009
Location: by the lamp
Posts: 56
Default

Quote:
Originally Posted by ocgmj View Post
Carl, What do you think about compiling it to a boot-able ISO file?
hey ocgmj
atm the menu contains all the files needed to boot from a usb pen just needs me to add a autoexec for auto loading (has already been requested) and im working on the autoexec

do you mean .iso so it can be burnt on to a cd?

carl..
Reply With Quote
  #19  
Old 01-14-2010, 01:30 PM
ocgmj's Avatar
ocgmj ocgmj is offline
Ambient
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 23
Default

Quote:
Originally Posted by Evocarlos View Post
hey ocgmj
do you mean .iso so it can be burnt on to a cd?
carl..
Hey Carl,
Exactly! Bootable CD that would point to the autoexec which would load your menu. Just a thought
__________________


Reply With Quote
  #20  
Old 02-12-2010, 08:36 PM
Kriztoffer Kriztoffer is offline
Sub-Zero
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 116
Default

Quote:
Originally Posted by Evocarlos View Post
hey kriztoffer
not with the unlocked msi bios
and for on air if your using air i,d say keep it lower than 1.3v my card tops at 1100 core with 1.28v on the stock cooler

the other option is hard mod as crusty posted

My card was not willing to run 1100mhz with the asus bios, but with msi it ran 1100mhz core at 1.299v in vantage. So I'm really pleased with the msi bios.
It's probably because the bios is optimized for AB.
__________________
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:19 AM.

Contact Us - www.kingpincooling.com - Archive - Top
Powered by vBulletin® Version 3.8.3 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.