kingpincooling.com

Go Back   kingpincooling.com > Overclocking & Modding > Overclocking

Overclocking Overclocking results and KPC hardware pron

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2015, 02:54 PM
Lays Lays is offline
Ambient
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 40
Default Did I do something wrong? (First time Subzero)

So I bought an Ln2 pot recently so I could do some extreme overclocking, here are some pics and results!

This was my first time, and I think I got a bad mount, because CPU was still hitting 30-40c load temps with pot @ -60 Celsius.
I will try again soon, I've gotta get the mount right next time to get better results for sure.

I want to thank [MENTION=37631]ProKoN[/MENTION] , [MENTION=45442]rtsurfer[/MENTION] and [MENTION=36437]Jumper118[/MENTION] for helping me out with the prep and little tips here and there, appreciate it a lot guys.


I think I did something wrong, because CPU temps were still going positive temps (are they supposed to do this...?)

CPU temp at idle was 29c when pot was 26c, then at load it was about 56c with empty pot when pot was 26c as well.


Big XTU run at 5.3 ghz on CPU, 5.2 on cache, and 2800 mhz CL9 on RAM

You can see cpu hit 39c load temp, yet pot was at -60c, so I believe bad mount for sure.

https://www.youtube.com/watch?v=02mJV3GTmFQ





Reply With Quote
  #2  
Old 11-01-2015, 08:34 PM
TiN's Avatar
TiN TiN is offline
Volt-Nut :)
 
Join Date: Jan 2010
Location: Taipei
Posts: 1,458
Send a message via ICQ to TiN Send a message via Skype™ to TiN
Default

Check CPU IHS footprint on pot. Is it all even and nice?
Don't be afraid to tighten mount nuts. You should be fine if you tighten then with bare fingers pretty hard
__________________
xDevs.com
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2015, 05:40 AM
Lays Lays is offline
Ambient
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by TiN View Post
Check CPU IHS footprint on pot. Is it all even and nice?
Don't be afraid to tighten mount nuts. You should be fine if you tighten then with bare fingers pretty hard
Like this? I don't think I tightened the mounting nuts very tight, i was worried about getting them to tight


Reply With Quote
  #4  
Old 11-04-2015, 08:01 AM
steponz steponz is offline
PURE
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 340
Default

Terrible mount.. need more pressure bro
__________________


I love eraser..................
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2015, 07:30 PM
k|ngp|n's Avatar
k|ngp|n k|ngp|n is offline
PURE
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,226
Default

Yah its like a blob of putty lays! You need to mount it tightly so as all the grease pushes out from between the container and the cpu/gpu.
Grease becomes an insulator when it freezes, its horrible at transferring heat.
The major thing with mounting is to use as little grease as possible and have as little grease as possible between the two surface once full pressure.

and damn those pictures are big . Resize before you post so they are more pleasant to look at.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:22 AM.

Contact Us - www.kingpincooling.com - Archive - Top
Powered by vBulletin® Version 3.8.3 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.